Ouderzonde #6 – Ira

De blogchallenge is al lang afgelopen, dus ik huppel maar wat achterop (een week of 3)… Maar hé, ik ben gene quitter he, dus bij deze:

Ira. Woede, toorn, wraak, gramschap.
Waarmee duwen de kinderen (of je kind?) op je spreekwoordelijke knoppen?

Ik kan alleen maar liefde geven (zie de vorige Ouderzonde #5 – Gula) als ik genoeg geslapen heb… Mijn nachtrust is heilig. Ik vraag niet veel. Een uurke of 5 aan een stuk. Alles daarbovenop is een dikke plus.
Zonder voldoende deugddoende slaap ben ik een vergeetkous, een sloddervos, een emotrien, een wrak. Ik functioneer dan niet meer zoals het hoort. En dan vlieg ik sneller uit wanneer de kids al-weer niet snel genoeg hun jassen aandoen, of niet netjes eten, of te veel rommel maken in de woonkamer, of alweer de kussens uit de zetel gooiden, of hun sokken niet in de wasmand gooiden en opnieuw een voorraadje kweekten naast hun bed, of… de lijst is eindelijk. Ik schiet dan vaak voor pietluttigheden uit mijn krammen.
En voel mij dan ook ont-zet-tend schuldig achteraf. Want dat hadden ze niet verdiend. Tot op een zekere hoogte he… Ze mogen wel eens de les gespeld worden voor bovenstaande dingen, maar mijn toon, mijn stemvolume had anders gekund.

Soms heb ik het zelf in de hand: laat in de zetel ploffen en tóch nog die ene aflevering willen zien, of nog eventjes instagram willen checken in bed na een veel te lange dag en daar gemakkelijk 20 minuten tot een halfuur aan kwijt zijn. Maar deze redenen komen zelden voor.
Veel vaker worden wij wakker gemaakt door onze nummer 3. Die dartelt sinds ze zélf uit haar bedje kan stappen, vrolijk midden in de nacht (ja, echt mídden in de nacht… 2u, 4u, 5u30,…) tot naast ons bed. Sofia wakker, iedereen wakker. Zo enkele nachtjes kunnen wij nog ‘bokken’, maar ondertussen duurt dat spelletje al een tweetal maanden.
Dus durven al eens wat woorden vallen, zijn we niet zo lief voor elkaar. Is ons vatje sneller leeg.
En moeten de kinderen dat bekopen…

Zo, en nu ga ik een dutje doen…

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: